Kamenné obklady: Luxusní a kvalitní

29.07.2016 14:02

Stavíte nebo rekonstruujete a uvažujete o tom, jaké zvolit obklady? Možnosti máte různé, ale chcete-li dosáhnout luxusního vzhledu, pořiďte si kamenné obklady do interiéru. Přibližme si je společně s jejich výhodami.

 

Přírodní kámen a obklady

Přírodní materiály mají svůj půvab, a proto lidé po nich rádi sahají při vylepšování svých domovů.

Přírodní materiály a tím i přírodní kámen je především jedinečný. Žádné dva kusy nejsou stejné. Zkrátka příroda si „pohraje“ a vytvoří unikátní „kousek“, který budete mít jen vy.

Mezi hlavní vlastnosti přírodního kamene patří velká odolnost vůči okolním vlivům, mrazuvzdornost a pěkný design.

Z hojně využívaných přírodních kamenů si uveďme především mramor, travertin, žulu či břidlici.

 

Výhody kamenných obkladů

Jak už jsme si výše uvedli, obklady z přírodního kamene jsou pěkné, zajímavé, jedinečné a vypadají velmi luxusně. Jejich estetická hodnota se promítne do celé podoby interiéru, potažmo celého vašeho domova. Oceníte i odolnost vůči mrazu, vodě a dalším vlivům. Potěší vás rovněž široké možnosti kamenných obkladů. Své využití má v interiérech i exteriérech.

Kamenné obklady se dají i dále upravovat. Nejenže si můžete vybrat mezi lesklou a matnou podobu, ale také mohou mít opalovaný, patinové či jiný povrch.

Přírodní kámen se dobře kombinuje s jinými materiály, takže pokud máte estetické cítění, dosáhnete velmi zajímavých výsledků.

Vrásky vám nebude přidělávat ani údržba kamenných obkladů v interiéru. Je nenáročná. Obvykle je stačí jednou za čas otřít navlhčeným hadříkem.

 

A mají kamenné obklady do interiéru nějaké nevýhody?

Jedinou významnější nevýhody kamenných obkladů do interiéru je jejich vyšší pořizovací cena. Cenu sice můžete snížit tím, že si pořídíte obklady z umělého kamene, ale...To už není ono. Nejde o přírodní materiál a i některé další vlastnosti se liší.

U kamenných obkladů do interiérů je také třeba počítat s jejich vyšší hmotností, což klade zvětšené nároky na podkladní plochu, především její nosnost.

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode